מתכון לצ'ימיצ'ורי

מוצרים
1)      1 חבילה פטרוזיליה שקונים בשוק, חבילה גדולה או 2 שקיות מהסופר
2)      ½ גמבה אדומה או צהובה (בעיקר לצבע)
3)      ½ בצל לבן
4)      1 פלפל חריף (אם רוצים שיהיה קצת חריף)
5)      2-3 כפות שום כתוש (מומלץ לשים 2 ולנסות)
6)      1 כפית מלח שולחן
7)      ½ כפית פלפל שחור טחון
8)      שמן זית
9)      1 כף חומץ
10)  1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה
קוצצים את הפטרוזיליה
קוצצים את יתר הירקות דק מאוד ביד  (לא במכונות כדי שלא יהפכו למיץ)
מערבבים את הפטרוזיליה עם יתר הירקות
מוסיפים את השום ומערבבים
מוסיפים שמן זית עד שיכסה את כל התערובת ועוד קצת , צריך להיות נוזלי ולא ממרח.
מוסיפים את החומץ והמיץ לימון ומערבבים
מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב, עדיף עם הידיים (עם כפפות כמובן)

*** מומלץ לתת לצ'ימיצ'ורי "לנוח" במקרר לפחות יממה כדי שכל הטעמים ייספגו, היות וזהו תחמיץ, אפשר לשמור במקרר כמה ימים בלי בעיות.

בתאבון
Carnes 2012 © כל הזכויות שמורות
לייבסיטי - בניית אתרים